Špagety s rajčatovou omáčkou a slávkami zpět

Ingredience:
menší cibule2 ksčesnek3 stroužkypokrájená rajčata v plechovce400 g
rajčtové pyré nebo protlak200 guvařené mražené slávky250 gbílé víno1,5 dcl
voda1 dclbobkový list2 kssůl dle chuti
pepř dle chutibazalka dle chutipetrželová nať dle chuti
olivový olej dle potřebychlazené špagety250 g
menší cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, pokrájená rajčata v plechovce 400 g, rajčtové pyré nebo protlak 200 g, uvařené mražené slávky 250 g, bílé víno 1,5 dcl, voda 1 dcl, bobkový list 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bazalka dle chuti, petrželová nať dle chuti, olivový olej dle potřeby, chlazené špagety 250 g

Příprava

Máme moc rádi mořské plody v jakékoliv podobě. Samozřejmě nejlépe chutnají někde u moře, ale velká dobrota se dá vykouzlit i doma.

Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, pyré, bobkové listy, bílé víno a vodu. Bez pokličky za občasného míchání vaříme na nejnižším stupni cca 30 min., dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci. Poté dochutíme solí, pepřem a bazalkou a nakonec přidáme petrželku a slávky, aby se v omáčce prohřály. V druhém hrnci uvaříme špagety dle návodu. Kdo má rád pikantnější jídla, tak může přidat kousek feferonky.

2016-02-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI