Špagety se špenátovým pestem zpět

Ingredience:
celozrnné špagety dle potřebyšpenátové pesto2 vrchovaté lžícežampiony4 ks
rajčata2 ksčerstvé bylinky (rozmarýn, tymián) dle chutiolivový olej dle potřeby
pepř špetka
Špenátové pesto:
čertvý špenát250 glivový olej20 mlolej z vlašských ořechů20 ml
česnek1 stroužeksýr Grana Padano30 gsůl dle chuti
pepř špetkacitronová šťáva dle chutislunečnicová semínka2 lžíce
celozrnné špagety dle potřeby, špenátové pesto 2 vrchovaté lžíce, žampiony 4 ks, rajčata 2 ks, čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián) dle chuti, olivový olej dle potřeby, pepř špetka, čertvý špenát 250 g, livový olej 20 ml, olej z vlašských ořechů 20 ml, česnek 1 stroužek, sýr Grana Padano 30 g, sůl dle chuti, pepř špetka, citronová šťáva dle chuti, slunečnicová semínka 2 lžíce

Příprava

Taky už nedočkavě vyhlížíte jaro a teplé sluneční paprsky? Já teda ano!! A přesně v této době mám vždycky chuť na lehká a jednoduchá jídla, která jsou plná chutí, bylinek a barev a já mám pocit, že mám jaro alespoň na talíři. A jak jste na tom vy, taky na jaře automaticky odlehčujete váš jídelníček?

V první řadě si připravíme špenátové pesto. Z tohoto množství uděláte cca 200 ml skleničku pesta, které můžete uchovávat v lednici. 
Špenát propereme a vložíme do mixeru. Přidáme stroužek česneku, olivový i ořechový olej, šťávu z poloviny citronu (po ochutnání můžeme ještě přidat), jemně nastrouhaný sýr a slunečnicová semínka, která jsme si předtím lehce opražili na pánvi. Celou směs necháme mixovat tak dlouho, dokud se nevytvoří krásně jemná konzistence pesta. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě další citronovou šťávou a přendáme do uzavíratelné skleničky, ve které budeme pesto skladovat. 
Teď už je postup velice jednoduchý. Druh a množství špaget zvolte dle vašich preferencí a chutí, já použila špagety celozrnné, pokud trpíte celiakií, použijte samozřejmě bezlepkové, např. kukuřičné. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody a mezitím si připravíme rajčata a žampiony. Jak rajčata, tak i žampiony nakrájíme na silnější plátky a necháme je lehce opéct na pánvi na troše olivového oleje. Z obou stran je bohatě posypeme čerstvými bylinkami a čerstvě mletým pepřem. 
Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu a vmícháme do nich špenátové pesto a vše společně promícháme, aby pesto obalilo skutečně všechny špagety. Servírujeme s plátky grilovaných rajčat a žampionů. Dobrou chuť.

2016-03-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI