Špaldoto zpět

Ingredience:
špaldové kroupy300 gcibule (cca 75g)2 ksjarní cibulka2 ks
žampiony100 gmrkev150 gsójová omáčka Tamari2 lžíce
mletá paprika2 lžičkyčesnek2 stroužkypetrželka1 hrst
sůl dle chutipepř špetkaolej1 lžíce
zeleninový vývar dle potřeby
špaldové kroupy 300 g, cibule (cca 75g) 2 ks, jarní cibulka 2 ks, žampiony 100 g, mrkev 150 g, sójová omáčka Tamari 2 lžíce, mletá paprika 2 lžičky, česnek 2 stroužky, petrželka 1 hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, olej 1 lžíce, zeleninový vývar dle potřeby

Příprava

V obchodech se zdravou výživou jste mohli narazit na krabičku s názvem „Zeleninové špaldoto” (nebo i houbové), ale upřímně mě to nijak nenadchlo. Tak jsem si koupila špaldové kroupy a doma trochu vyexperimentovala vegetariánské jídlo, které zasytí, ale nezatíží a skvěle chutná.

Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod pokličkou do měkka (30-40min). Na oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a kusy žampionů. Restujeme asi 5min, zasypeme paprikou, ještě krátce osmahneme. Přidáme tenké plátky mrkve, Tamari, podlijeme 100ml vývaru a krátce podusíme. Odstavíme a přidáme posekanou jarní cibulku i petrželku. Promícháme se scezenou špaldou a podáváme.

2014-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI