Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem zpět

Těsto na 4 tortilly:
hladká špaldová mouka150 ghladká celozrnná špaldová mouka100 ghorká voda140 ml
České Ghíčko50 ghimalájská sůl1 lžička
Masová náplň:
kuřecí prsní řízky2 ksolivový olej dle potřebylahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
koření baby gril dle chutihimalájská sůl dle chuti
Zeleninová náplň:
rukola hrstcherry rajčata10 kscibule1/2 ks
olivový olej dle potřebyhimalájská sůl dle chutihlávkový salát4 listy
Dresink:
zakysaná smetana100 mlhimalájská sůl dle chutipepř čtyř barev špetka
limetková šťáva dle chuti
hladká špaldová mouka 150 g, hladká celozrnná špaldová mouka 100 g, horká voda 140 ml, České Ghíčko 50 g, himalájská sůl 1 lžička, kuřecí prsní řízky 2 ks, olivový olej dle potřeby, lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti, koření baby gril dle chuti, himalájská sůl dle chuti, rukola hrst, cherry rajčata 10 ks, cibule 1/2 ks, olivový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, hlávkový salát 4 listy, zakysaná smetana 100 ml, himalájská sůl dle chuti, pepř čtyř barev špetka, limetková šťáva dle chuti

Příprava

Doposud jsem dělala tortilly jen ze sádla. Dnes jsem místo sádla dala České Ghíčko. No a už je jinak nedělám. Prostě závislost na Ghíčku pokračuje. Fastfood u nás nemá šanci.

Masová náplň - maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.

Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.

Připravíme si dresink - zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.

Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.

Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.

2016-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI