Špenát s uzenou plecí zpět

Ingredience:
uzená plec400 gmražený špenát - sekané kousky1 sáčeksůl špetka
pepř špetkavejce1 ksčesnek2 stroužky
cibule1/2 kshladká mouka1 lžíceolej trochu
brambory dle potřeby
uzená plec 400 g, mražený špenát - sekané kousky 1 sáček, sůl špetka, pepř špetka, vejce 1 ks, česnek 2 stroužky, cibule 1/2 ks, hladká mouka 1 lžíce, olej trochu, brambory dle potřeby

Příprava

Uzené maso a špenát je dokonalá kombinace. K tomu už je stačí přidat vařené brambory a dobré jídlo je na světě.

Do hrnce si nasypeme špenát, který zakápneme trocou vody. Špenát osolíme, opepříme a dosusíme, dokud se nerozvaří. Na trošce oleje orestujeme dorůžova cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Připravenou zásmažku vlijeme do špenátu a provaříme. Nakonec přidáme celé vajíčko, utřený česnek a vše promícháme.

Uzenou plec dáme do hrnce s pařáčkem a vaříme v páře cca 40 minut. 

Hotový špenát s uzeným masem podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

2014-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI