Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece zpět

Špenát:
listy medvědího česneku300 gšťáva z podušných výpečků200 mlsmetana, mléko, nebo vývar100 ml
hladká mouka1 lžícesůl dle chuti
Výpečky:
vepřová plec650 gvoda300 mlsádlo1 lžíce
velká cibule2 ksčesnek6 stroužkůcelý kmín1/2 lžičky
sladká mletá paprika1/2 lžičkymletý pepř špetkasůl dle chuti
Příloha:
bramborový knedlík dle potřeby
listy medvědího česneku 300 g, šťáva z podušných výpečků 200 ml, smetana, mléko, nebo vývar 100 ml, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, vepřová plec 650 g, voda 300 ml, sádlo 1 lžíce, velká cibule 2 ks, česnek 6 stroužků, celý kmín 1/2 lžičky, sladká mletá paprika 1/2 lžičky, mletý pepř špetka, sůl dle chuti, bramborový knedlík dle potřeby

Příprava

Máme rádi špenát. Když je sezona medvědího česneku, dělávám půl na půl se špenátovým protlakem.
Letos byla sklizeň opravdu hojná a tak jsem vyzkoušela špenát jen ze samotného“medvěda“. Místo smetany jsem použila šťávu z masa, které jsem úmyslně připravila tímto stylem. Bylo to poznat a rodince chutnalo.

Maso nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a paprikou.
Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme kmín a restujeme 5minut.
Poté přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 20minut. Hrnec vypneme, ochladíme, otevřeme a vše přelijeme do zapékací nádoby.
Do kastrolu odebereme 200ml šťávy a odložíme stranou. Zapékací nádobu s masem dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme doměkka 20minut za občasného přelití vypečenou šťávou.
Než bude maso upečené, připravíme si špenát.
Šťávu v kastrolu uvedeme k varu. Přilijeme smetanu (mléko, vývar)ve které jsme rozmíchali lžíci mouky a za stálého promíchávání vaříme slabým varem 10minut. 
Poté přidáme nakrájené listy medvědího česneku, lehce osolíme a opět za stálého promíchávání vaříme dalších 10minut. Podle potřeby můžeme malinko naředit na námi požadovanou hustotu.
Na přílohu jsou vhodné bramborové knedlíky.

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI