Špenát z medvědího česneku zpět

Ingredience:
medvědí česnek plná mísašalotka3 ksGhí1 lžíce
mražený špenát - nemusí být, pokud máte dost medvědího česneku5 kostičeklahůdkové droždí1 lžícebylinková sůl dle chuti
česnek2 stroužkyvývar - není nutné1 naběračkapohanková mouka na zahuštění1 lžíce
zakysaná smetana2 - 3 lžíce
medvědí česnek plná mísa, šalotka 3 ks, Ghí 1 lžíce, mražený špenát - nemusí být, pokud máte dost medvědího česneku 5 kostiček, lahůdkové droždí 1 lžíce, bylinková sůl dle chuti, česnek 2 stroužky, vývar - není nutné 1 naběračka, pohanková mouka na zahuštění 1 lžíce, zakysaná smetana 2 - 3 lžíce

Příprava

Začala sezóna medvědího česneku, tak jsem z něj poprvé vyzkoušela špenát a byla zvědavá na výslednou chuť. Doma špenát milujeme, tedy my dospělí, naše dcerka jej zatím bojkotuje, neboť je to zelené. Hotový špenát mě překvapil a pochutnali jsme si na něm.

V hlubším hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a smažíme dozlatova. Mezitím si nakrájíme na drobné proužky listy medvědího česneku, poté přihodíme k šalotce a podlijeme naběračkou vývaru, osolíme. Společně dusíme asi 15 minut. Poté přidáme mražený špenát, ochutíme droždím a rozmačkaným česnekem, zahustíme moukou a povaříme ještě asi 10 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jen prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem a volí okem.

2016-04-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI