Špenátové fettuccine s třísýrovou omáčkkou a hnědými žampiony na bazalkovém másle zpět

Ingredience:
italské špenátové těstoviny fettuccine (můžete použít i obyčejné)300 gmáslo2 lžícestřední cibule nakrájená na jemno2 ks
modrý sýr nakrájený na kostičky100 gsýr s bílou plísní nakrájený na kostičky50 gsmetana50 ml
mléko50 mlparmazán nastrouhaný50 gsůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetk
Žampiony na bazalkovém másle:
máslo1 lžícečerstvá bazalka hrsthnědé žampiony nakrájené na silnější plátky200 g
parmazán dle potřebysůl dle chuti
italské špenátové těstoviny fettuccine (můžete použít i obyčejné) 300 g, máslo 2 lžíce, střední cibule nakrájená na jemno 2 ks, modrý sýr nakrájený na kostičky 100 g, sýr s bílou plísní nakrájený na kostičky 50 g, smetana 50 ml, mléko 50 ml, parmazán nastrouhaný 50 g, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetk, máslo 1 lžíce, čerstvá bazalka hrst, hnědé žampiony nakrájené na silnější plátky 200 g, parmazán dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Vím, jsem samý špenát a bazalka. Nemůžu si pomoct, jsou to skvělé suroviny. Tento je recept je naprosto jednoduchý a máte hotovo za pár minut. Použité těstoviny nejsou domácí, ale kupované. V případě kupovaných těstovin volím kvalitní italskou pastu. Zajděte do obchůdku s italskými potraviny nebo si je přivezte z dovolené do zásoby. Chuť a textura je nesrovnatelná s levnými těstovinami. Rychle si tak můžete připravit opravdu skvělé a kvalitní jídlo.

Postup:

  1. Fettuccine dejte vařit do vroucí osolené vody po dobu uvedenou na obale. Těstoviny mají být uvařené al dente, tedy na skus. Dejte tedy pozor, ať se nepřevaří.
  2. V mezi čase nechce na pánvi rozehřát máslo (máslo se velmi snadno přepálí, proto rozehřívejte na středním plameni). Na másle orestujte cibulku, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte modrý sýr a sýr s bílou plísní a nechce je lehce rozpustit. Přilijte smetanu, mléko a přidejte parmazán. Na mírném ohni vařte dokud se všechen sýr zcela nerozpustí a nespojí s tekutinami. Poté dle potřeby osolte a přidejte pepř.
  3. Na další pánvi rozpusťte lžíci másla s lísky bazalky. Na rozehřátém másle nechce z obou stran opéct na plátky nakrájené hnědé žampiony, kdy plátky polévejte rozehřátým máslem, ať nejsou sudé a dostane se do nich chuť másla. Až jsou žampiony zlatavě hnědé, přidejte nastrouhaný parmazán, osolte a sejměte pánev z plotny.
  4. Hotové těstoviny zceďte a přidejte do pánve se sýrovou omáčkou. Promíchejte a nechte těstoviny nasát omáčkou.
  5. Při servírování na hromádku těstovin položte vždy několik kousků žampionů a podávejte.

TIP: Těstoviny nepřevařte. Při mísení s omáčkou do sebe její část nasají a ještě trochu změknou.

TIP: Omáčku můžete uvařit i z jednoho druhu sýra, pokud nemáte další při ruce. Jen je dodržet 200 g sýru na pokrm.

2015-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI