Špenátovo-tvarohové noky s pečenou rajčatovou salsou a karamelizovanou cibulkou zpět

Noky:
špenát, nasekaný200 gtvaroh250 gstrouhaný sýr (nejlepší je to s parmazánem)50 g
polohrubá mouka + na obalení70 gvejce2 kssůl špetka
pepř špetkačerstvá pažitka (nasekaná) trochučesnek (prolisovaný)1 stroužek
Karamelizovaná cibulka:
velká cibule (nasekaná)1 kscukr moučka1 lžíceolivový olej1 lžíce
máslo50 g
Rajčatová salsa:
velké rajče (nakrájet na malé kousky), popřípadě 400 g cherry rajčátek přepůlených6 - 8 ksolivový olej1 lžícečesnek (prolisovaný)1 stroužek
rozmarýn dle chutisůl špetkapepř špetka
rajčatový protlak (nemusí být)2 lžíce
špenát, nasekaný 200 g, tvaroh 250 g, strouhaný sýr (nejlepší je to s parmazánem) 50 g, polohrubá mouka + na obalení 70 g, vejce 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, čerstvá pažitka (nasekaná) trochu, česnek (prolisovaný) 1 stroužek, velká cibule (nasekaná) 1 ks, cukr moučka 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, máslo 50 g, velké rajče (nakrájet na malé kousky), popřípadě 400 g cherry rajčátek přepůlených 6 - 8 ks, olivový olej 1 lžíce, česnek (prolisovaný) 1 stroužek, rozmarýn dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, rajčatový protlak (nemusí být) 2 lžíce

Příprava

Protože je dneska počasí, že by "ani psa ven nevyhnal", rozhodla jsem se přidat další recept! 

Nevím, jak vás recepty zajímají, takže pokud o ně už dál nestojíte, tak mi to do komentářů napište, jinak vás jídlem budu do smrti mučit! Dneska to, ale nebude nic sladkého haha! Tenhle recept jsem asi před rokem viděla, každopádně to není můj výmysl, ale výtvor nějakým zkušených kuchařů. No nevím, jak se od originálu změnil, každopádně já noky zbožňuju a to naprosto s čímkoliv! A tahle verze si našla místo v mém srdci hned napoprvé! Doufám, že to zkusíte, protože já i přes svou závislost na těstovinách a špagetách, nesnášejíc brambory skoro nic jiného, než těstoviny nedělám!

Jak postupovat : 
Předehřejte troubu na 200`C a připravte si směs na noky: smíchejte všechny suroviny a spojte je v kompaktní hmotu. Dejte na 20 minut vychladit do lednice.

Mezitím si dejte na pánvi rozehřát máslo s olivovým olejem a po rozpuštění přidejte nakrájenou cibuli, chvilku smažte a přidejte cukr. Promíchávejte, ať se zkaramelizuje ze všech stran a po zhnědnutí jí dejte do mističky chvilku odstát.

Pokrájená rajčata dejte do zapékací mísy, pekáčku, pokapte olejem, přidejte česnek, bylinky a protlak, ručně promíchejte a dejte do trouby. Pečte do zhnědnutí zhruba 20 minut.

Vyndejte hmotu na noky a z té uleptané hmoty vytvořte kuličky, ty potom obalte v mouce. Jde to ztuha a všude se lepí, ale zvládnout se to dá. Na pánvi si rozehřejte máslo, a noky opékejte ze všech stran do zlatova na střední výkon, aby se propekly i uvnitř.

Podávejte s čerstvou bazalkou...

2014-03-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI