Srnčí kousky na pomerančích zpět

Ingredience:
srnčí maso600 gčerný pepř8 kuličeknové koření8 kuliček
jalovec6 kuličekbobkový list1 listsádlo2 lžíce
špek60 gcibule2 kspomerančová marmeláda2 lžíce
masový vývar1 lsůl špetka
srnčí maso 600 g, černý pepř 8 kuliček, nové koření 8 kuliček, jalovec 6 kuliček, bobkový list 1 list, sádlo 2 lžíce, špek 60 g, cibule 2 ks, pomerančová marmeláda 2 lžíce, masový vývar 1 l, sůl špetka

Příprava

Podáváme s pečenými bramborami, rýží nebo i hranolkami.

Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme. 

Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

Kdo má raději omáčky, může zahustit. 

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI