Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, cukrem, tvrdým tvarohem, zakápnuté máslíčkem

zpět
Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, cukrem, tvrdým tvarohem, zakápnuté máslíčkem
Ingredience:
švestk dle potřebybrambory500 ghrubá mouka + na podsypání150 g
vejce dle potřebysůl špetkamák dle chuti
moučkový cukr dle chutitvrdý tvaroh dle chutirozpuštěné máslo dle chuti
švestk dle potřeby, brambory 500 g, hrubá mouka + na podsypání 150 g, vejce dle potřeby, sůl špetka, mák dle chuti, moučkový cukr dle chuti, tvrdý tvaroh dle chuti, rozpuštěné máslo dle chuti

Příprava

Ano ano, pro změnu jedeme u nás doma na švestkách. Takže dnes k večeři jsme měli švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem, tvarohem, cukrem a zakápnuté máslíčkem. A mám velkou radost, protože letos poprvé zachutnaly i Vendulce! Péťík je masožravec, takže u něj jsem bohužel neuspěla, ale třeba za rok se mu změní chutě, stejně tak jako Vendulce…

Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“. Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku. Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody. Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit. Jakmile vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme. Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.

2016-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI