Svíčková omáčka s houskovým knedlíkem s ovesnými vločkami a brusinkami zpět

Ingredience:
hovězí zadní maso - ořech500 gstřední mrkev6 ksmenší celer1/4 ks
petržel2 ksnové koření3 kuličkybobkový list2 ks
sůl dle chutirýžová smetana Soyatoo1 balenícitron1 ks
třtinový cukr dle chutinakládané brusinky dle potřebytapioka škrob Adveni dle potřeby
voda dle potřeby
Knedlíky:
polohrubá špaldová mouka300 ghladká špaldová mouka celozrnná200 gmandlové mléko250 ml
vejce1 ksdroždí1/2 kostkysůl dle chuti
ovesné vločky3 hrsti
hovězí zadní maso - ořech 500 g, střední mrkev 6 ks, menší celer 1/4 ks, petržel 2 ks, nové koření 3 kuličky, bobkový list 2 ks, sůl dle chuti, rýžová smetana Soyatoo 1 balení, citron 1 ks, třtinový cukr dle chuti, nakládané brusinky dle potřeby, tapioka škrob Adveni dle potřeby, voda dle potřeby, polohrubá špaldová mouka 300 g, hladká špaldová mouka celozrnná 200 g, mandlové mléko 250 ml, vejce 1 ks, droždí 1/2 kostky, sůl dle chuti, ovesné vločky 3 hrsti

Příprava

Přílohu jako knedlíky často nedělám a vždy přemýšlím jak je alespoň trošku obohatit. Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu a mandlové mléko je také velmi výživné. Svíčkovou milujeme a je vidět dle reakce našeho nejmladšího strávníčka, že tomu tak bude i nadále, protože se ozývalo opět mami mňami, mňam, mňam.

Hovězí maso očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme očištěnou na větší kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme, přepasírujeme a přidáme rýžovou smetanu Soyatoo, dochutíme citronem, dosolíme, případně dosladíme třtinovým cukrem. V případě potřeby zahustíme tapioka moukou, kterou před přidáním rozkvrdláme ve studené vodě. Podáváme s houskovým knedlíkem s ovesnými vločkami a brusinkami.

Během přípravy omáčky jsem si zadělala na knedlíky. Do proseté mouky jsem přidala vejce, vlažné mandlové mléko, ve kterém jsem rozpustila droždí, osolila, přidala ovesné vločky, Z uvedených surovin jsem vypracovala těsto, které jsem nechala kynout. Po vykynutí jsem těsto rozdělila na 5 dílů, ze kterých jsem uhnětla válečky, nechala krátce kynout, než se voda začala vařit. Knedlíky jsem vložila do vroucí osolené vody a vařila 15-20 minut.

2016-04-11 Hlavní chody

Poznámka

Pokud bude třeba, před vyklopením těsta na knedlíky pomoučněte podložku, na které budete knedlíky připravovat.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI