Ingredience: | |||||
falešná svíčková | 700 g | větší mrkev | 3 ks | malá petržel | 1 ks |
malý celer | 1 ks | šalotka | 2 ks | jablečný ocet | cca 10 ml |
bobkový list | 4 ks | nové koření | 6 kuliček | slunečnicový olej | 150 ml |
sůl | dle chuti | hnedý cukr | 1 lžíce | mandlová smetana | 250 ml |
Příloha: | |||||
bramborové noky | dle potřeby | rybíz ala brusinky | dle chuti |
Pro ABKM (alergie na kravské mléko). Jelikož jsme neustále v dietním režimu Davida kvůli ABKM i mého "redukčního", tak tuto svíčkovou milujeme. Díky mandlové smetaně ji můžeme všichni dietáři naší rodiny.
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo. Připravíme si hrnec vhodný do trouby a rozehřejeme olej, asi 2/3. Orestujeme zeleninu. Po chvíli přidáme koření. Orestujeme společně a směs zasypeme cukrem. Necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme ocet, případně podmíněné trochou vody. Připravíme si maso, dle chuti a potřeby ho můžeme také prošpikovat slaninou. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Maso osolíme a opečeme ze všech stran. K zeleninovému základu přidáme opečené maso, vložíme do trouby a pomalu pečeme cca 75- 90 minut. Po upečení vyjmeme maso, které uchováme v teplé. Ze zeleniny vybereme koření a zeleninu rozmixujeme, přilijeme mandlovou smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme mandlové mléko, pokud řidší připravíme si zahuštění z mandlového mléka a rýžové mouky. Společně chvíli provaříme. Maso vrátíme do omáčky a můžeme nechat rozležet. Podáváme s bramborovými noky a rybízem ala brusinky od Barunky - Mámy v kuchyni.
Pokud by byla omáčka moc hustá, je fajn mít v záloze mandlové mléko a rýžovou mouku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI