Svíčková z mandlové smetany, bramborové noky a rybíz ala brusinky zpět

Ingredience:
falešná svíčková700 gvětší mrkev3 ksmalá petržel1 ks
malý celer1 ksšalotka2 ksjablečný ocetcca 10 ml
bobkový list4 ksnové koření6 kuličekslunečnicový olej150 ml
sůl dle chutihnedý cukr1 lžícemandlová smetana250 ml
Příloha:
bramborové noky dle potřebyrybíz ala brusinky dle chuti
falešná svíčková 700 g, větší mrkev 3 ks, malá petržel 1 ks, malý celer 1 ks, šalotka 2 ks, jablečný ocet cca 10 ml, bobkový list 4 ks, nové koření 6 kuliček, slunečnicový olej 150 ml, sůl dle chuti, hnedý cukr 1 lžíce, mandlová smetana 250 ml, bramborové noky dle potřeby, rybíz ala brusinky dle chuti

Příprava

Pro ABKM (alergie na kravské mléko). Jelikož jsme neustále v dietním režimu Davida kvůli ABKM i mého "redukčního", tak tuto svíčkovou milujeme. Díky mandlové smetaně ji můžeme všichni dietáři naší rodiny. 

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo. Připravíme si hrnec vhodný do trouby a rozehřejeme olej, asi 2/3. Orestujeme zeleninu. Po chvíli přidáme koření. Orestujeme společně a směs zasypeme cukrem. Necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme ocet, případně podmíněné trochou vody. Připravíme si maso, dle chuti a potřeby ho můžeme také prošpikovat slaninou. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje. Maso osolíme a opečeme ze všech stran. K zeleninovému základu přidáme opečené maso, vložíme do trouby a pomalu pečeme cca 75- 90 minut. Po upečení vyjmeme maso, které uchováme v teplé. Ze zeleniny vybereme koření a zeleninu rozmixujeme, přilijeme mandlovou smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme mandlové mléko, pokud řidší připravíme si zahuštění z mandlového mléka a rýžové mouky. Společně chvíli provaříme. Maso vrátíme do omáčky a můžeme nechat rozležet. Podáváme s bramborovými noky a rybízem ala brusinky od Barunky - Mámy v kuchyni. 

2015-08-26 Hlavní chody

Poznámka

Pokud by byla omáčka moc hustá, je fajn mít v záloze mandlové mléko a rýžovou mouku.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI