Tabouleh zpět

Ingredience:
bulgur (váha v suchém stavu)150 gcherry rajčata15 ksčervená cibule1/2 ks
hladkolistá petrželka svazekposekaná zelená část jarní cibulky hrstnadrobno posekaná máta2 lžíce
Zálivka:
olivový olej2 lžícečesnek3 stroužkycitronová šťáva3 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
bulgur (váha v suchém stavu) 150 g, cherry rajčata 15 ks, červená cibule 1/2 ks, hladkolistá petrželka svazek, posekaná zelená část jarní cibulky hrst, nadrobno posekaná máta 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, česnek 3 stroužky, citronová šťáva 3 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tabouleh je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně. Díky mátě a citrónové šťávě je krásně svěží. Podávat ho můžete na listu salátu, jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě a nakonec i jen tak, v misce, třeba jako výbornou večeři.

Tabouleh by měl být na pohled zelený salát. Použila jsem všechnu petrželku, co jsem měla, ale i tak je tabouleh na fotce míň zelený než bych chtěla. Bývává zelenější. Takže se toho nebojte a pořádně mu petrželku naložte!

Bulgur uvařte podle návodu na obale a nechte vychladnout. I přes různé úpravy bulguru jako je nabobtnání ve studené nebo horké vodě, já bulgurt klasicky vařím. Propláchnutý bulgur + 2,5 - 3 násobek lehce osolené vody, vařte přibližně 15 minut.

Všechnu zeleninu nakrájejte na velmi malé kousky. Petrželku, jarní cibulku a mátu pokrájejte nadrobno.

V misce smíchejte všechny ingredience na dresing.

Do mísy vsypte vychlazený bulgur. Přidejte pokrájenou zeleninu a nakonec dresing. Dobře promíchejte.

2019-11-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI