Tacos - trhané hovězí zpět

Ingredience:
tacos12 kshovězí maso (plec, kýta, zadní...)750 gsůl dle chuti
pepř dle chutidrcený římský kmín1 lžičkaskořice1 lžička
mletý koriandr2 lžičkycayennský pepř1 lžičkačervená paprika1 lžíe
oregano1 lžíceolivový olej dle potřebyčesnek6 velkých stroužků
cibule2 ksmelasa1 lžičkajablečný ocet50 - 70 ml
drcená rajčta400 gbobkový list1 kshovězí vývar/voda400 ml
čerstvě vymačkaná limetková šťáva2 lžícenať koriandru1 svazekpapričky Jalapeňos1 - 2 ks
Salsa:
rajčata bez semínek4 ksčervená cibule1 ksžlutá paprika1 ks
cukr dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
limetková šťáva dle chutikoriandrová nať dle chuti
Dále budete potřebovat:
avokádo1 kszakysaná smetana1 kelímeksýr Chedar150 g
tacos 12 ks, hovězí maso (plec, kýta, zadní...) 750 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený římský kmín 1 lžička, skořice 1 lžička, mletý koriandr 2 lžičky, cayennský pepř 1 lžička, červená paprika 1 lžíe, oregano 1 lžíce, olivový olej dle potřeby, česnek 6 velkých stroužků, cibule 2 ks, melasa 1 lžička, jablečný ocet 50 - 70 ml, drcená rajčta 400 g, bobkový list 1 ks, hovězí vývar/voda 400 ml, čerstvě vymačkaná limetková šťáva 2 lžíce, nať koriandru 1 svazek, papričky Jalapeňos 1 - 2 ks, rajčata bez semínek 4 ks, červená cibule 1 ks, žlutá paprika 1 ks, cukr dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, limetková šťáva dle chuti, koriandrová nať dle chuti, avokádo 1 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, sýr Chedar 150 g

Příprava

Dnes se u nás obědvalo lehce v mexickém stylu. Udělala jsem Tacos s trhaným hovězím a salsou. Pro děti nepálivou verzi s domácí pšeničnou tortilou. No a jak jinak, dospěláci si k tomu dali i mexické pivko.

Maso nakrájejte kusy velké jako pěst a obalte ve veškerém suchém koření. 

Nejlépe v litinovém hrnci (postačí pekáček se silným dnem) rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka opečte.

Odložte ho stranou a v pekáčku orestujte i pokrájenou cibuli a česnek na hrubší kousky.
Přidejte i lžičku melasy. Tu restujte jen velmi krátce a vmíchejte drcená rajčata, bobkový list a vývar.

Přilijte jablečný ocet a dejte i s pokličkou na tři hodiny do trouby, která je vyhřátá na 150°C .

Maso se musí vyloženě rozpadat.

Já to ale raději dělám na méně stupňů (90-100°C) celou noc (cca 8-10 hodin). 

Když je maso upečené, šťáva je krásně hustá s silná. Maso si dejte stranou na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna.

Maso poté promíchejte s vypečenou šťávou, do které přidáte limetovou šťávu, papričky Jalapeňos a část koriandru. 

Dále si připravíme salsu z rajčat, papriky, cibule, koriandru a limetové šťávy.

Do navlhčených tacos dáme vrstvu masa a buďto necháme prohřát v troubě na 150°C a nebo dáme na chvilinku do mikrovlnky. To záleží na vás.

Teplé tacos zdobíme  avokádem, smetanou a sýrem.

Dobrou chuť!

2016-05-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI