Tagliatelle al prosciutto (čerstvé tagliatelle s prosciuttem) zpět

Ingredience:
čerstvé tagliatelle250 ghladkolistá petržel pár lístkůpepř špetka
hrubá mořská sůl dle chuiprosciutto50 gmalá červená cibule1/2 ks
máslo kousektvrdý sýr parmezánového typu (Gran Moravia)1 hrst + na posypání
čerstvé tagliatelle 250 g, hladkolistá petržel pár lístků, pepř špetka, hrubá mořská sůl dle chui, prosciutto 50 g, malá červená cibule 1/2 ks, máslo kousek, tvrdý sýr parmezánového typu (Gran Moravia) 1 hrst + na posypání

Příprava

Dneska jsem opět byla doplnit své zásoby a stavila se v krámku Gran Moravia. U nás v Liberci asi jediný obchod s kvalitními a opravdu italskými surovinami. Vzala jsem si hned několik mých oblíbených ingrediencí, na které se mi sbíhala chuť už delší dobu. A je to vynikající italské prosciutto, pěkně poctivé nasekané máslo a čerstvé těstoviny – tagliatelle.

Receptů s prosciuttem je všude spousta, existují různé varianty s prosciuttem a citrónem,rukolou, hráškem, houbami a nebo třeba se smetanou. Ta kterou mám pro vás dnes je asi ze všech nejjednodušší. Nepotřebujete k ní prakticky nic výjimečného nebo složitého, pouze se zaměřte na kvalitní suroviny a především na dobré prosciutto. Na tom totiž celý recept stojí. Prosciutto dodá celému receptu tu jedinečnou chuť a vůni. Dobré těstoviny jsou pak samozřejmě nutností.

Tagliatelle si můžete udělat i doma (recept najdete zde) nebo si je koupit. Určitě pokud si můžete vybrat, tak doporučuji čerstvé.

Máslo dejte rozpustit na pánev a přidejte na drobno nakrájenou cibulku. Osmahněte ji dozlatova a přidejte prosciutto nakrájené na drobné kousky. Nesmažte ho příliš dlouho, aby neztvrdlo a nedostalo příliš slanou chuť. Časově stačí tak 1 minuta.

Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji. Do vroucí vody dejte vařit tagliatelle (čerstvé jsou hotové již za 2-3min). Hotové těstoviny sceďte a smíchejte se směsí v pánvi. Opepřete větším množstvím pepře, přidejte petržel nakrájenou nadrobno a zasypte sýrem. Všechno promíchejte a podávejte ještě posypané sýrem.

2015-05-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI