Ingredience: | |||||
telecí kýta | 500 g | sekaná rajčata | 1/2 plechovky | cibule | 1 ks |
vejce natvrdo | 2 ks | šunka nakrájená na nudličky | 100 g | černé olivy nakrájené na kolečka | 1 lžíce |
zelená petrželka | hrstka | máslo | kousek | olej | na orestování |
hladká mouka | trochu | vývar | 400 ml | pepř | špetka |
sůl | špetka |
Našla jsem recept v Mezinárodní kuchařce ve španělské kuchyni, ale pokrm byl připravován z vepřového masa. Takže pokud někdo nemá možnost masa telecího, může připravit klidně třeba z vepřové plece.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Je možné omáčku zjemnit 1 lžící smetany na vaření.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI