Telecí v rajčatové omáčce zpět

Ingredience:
telecí kýta500 gsekaná rajčata1/2 plechovkycibule1 ks
vejce natvrdo2 ksšunka nakrájená na nudličky100 gčerné olivy nakrájené na kolečka1 lžíce
zelená petrželka hrstkamáslo kousekolej na orestování
hladká mouka trochuvývar400 mlpepř špetka
sůl špetka
telecí kýta 500 g, sekaná rajčata 1/2 plechovky, cibule 1 ks, vejce natvrdo 2 ks, šunka nakrájená na nudličky 100 g, černé olivy nakrájené na kolečka 1 lžíce, zelená petrželka hrstka, máslo kousek, olej na orestování, hladká mouka trochu, vývar 400 ml, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Našla jsem recept v Mezinárodní kuchařce ve španělské kuchyni, ale pokrm byl připravován z vepřového masa. Takže pokud někdo nemá možnost masa telecího, může připravit klidně třeba z vepřové plece.

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky oklepeme. Na másle s olejem maso orestujeme a vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na slabá půlkolečka, zesklovatíme, vrátíme maso, zalijeme drcenými rajčaty (můžeme podlít i trochou bílého vína), podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Ke konci dušení přidáme šunku, pokrájené bílky a olivy. Žloutky najemno nastrouháme do omáčky, trošku si necháme na ozdobu při podávání. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Je možné omáčku zjemnit 1 lžící smetany na vaření.

 

 

2013-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI