Těstovinový salát s červenou řepou zpět

Ingredience:
těstoviny fusilli180 gžampiony (čím menší, tím lepší)100 gkuřecí prsa200 g
středně velká červená řepa (pečená nebo předvařená)1 ksrukola1 velká hrstolej dle potřeby
sůl dle chuti
Dresing:
majonéza2 plné lžícebílý jogurt2 plné lžícecitronová štáva dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
těstoviny fusilli 180 g, žampiony (čím menší, tím lepší) 100 g, kuřecí prsa 200 g, středně velká červená řepa (pečená nebo předvařená) 1 ks, rukola 1 velká hrst, olej dle potřeby, sůl dle chuti, majonéza 2 plné lžíce, bílý jogurt 2 plné lžíce, citronová štáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Mám ráda asi všechno, v čem je červená řepa. Těstovinový salát s červenou řepou si občas kupujeme v práci k obědu, tak proč ho nezkusit udělat i doma.

Množství salátu uvádím na dvě porce, ale opravdu pořádné porce, které vydají za hlavní chod. Salát můžete jíst buď vychlazený, ale já ho mám radši vlažný. Ne teplý, ale už vůbec ne studený z lednice.

Nejjednodušší je použít koupenou, předvařenou řepu. Samozřejmě si ji na salát můžete i sami upéct, jak chcete. Syrovou řepu pečte zabalenou v alobalu na 200°C přibližně 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy, ale řepa střední velikosti bude do hodiny určitě pečená. Po upečení ji nechte vychladnout a oloupejte. 

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po uvaření sceďte a propláchněte studenou vodou, ať se neslepí.

Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky (cca 2 x 2 cm) a osolte. Malé žampiony překrojte napůl, větší na čtvrtiny. Na pánev vlijte trochu oleje a opečte kuřecí prsa, dejte stranou do mísy. Do pánve vsypte žampiony a krátce je orestujte. Hotové žampiony dejte do mísy ke kuřecímu masu. Nechte vychladnout. 

Červenou řepu pokrájejte na malé hranolky a dejte do mísy k masu a žampionům. Přidejte i těstoviny a promíchejte. 

V hrnku smíchejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu, osolte a opepřete. 

Do mísy vlijte dresing a vše dobře promíchejte, přidejte i rukolu. 

Salát podle chuti nechte vychladit nebo podávejte vlažný.

2019-05-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI