Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
kedlubna150 gstředně velká cibule1 ksplnotučné mléko400 ml
strouhaný sýr parmezánového typu hrstolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutitěstoviny (Panzani farfalle)300 g
Masové placičky:
mleté krůtí maso250 gmalá cibule1 ksčesnek1 stroužek
hořčice1 lžičkastrouhanka vrchovatá lžícevejce1 ks
sůl dle chuti
kedlubna 150 g, středně velká cibule 1 ks, plnotučné mléko 400 ml, strouhaný sýr parmezánového typu hrst, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, těstoviny (Panzani farfalle) 300 g, mleté krůtí maso 250 g, malá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, hořčice 1 lžička, strouhanka vrchovatá lžíce, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak.

V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.

Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).

Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.

Dětská specifika:

  • Mléko je vhodné do pokrmů po tepelné úpravě od jednoho roku.
  • Taktéž sýr je vhodný od 1 roku. Myslete také na to, že tento typ je hodně slaný, nepřesolte tedy celý pokrm.
  • Pozor na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku - nejdříve vyzkoušejte v malém množství, jak je vaše dítě snáší.
2019-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI