Těstoviny s kedlubnovou omáčkou a krůtími placičkami pro děti od 1 roku zpět

Ingredience:
kedlubna150 gstředně velká cibule1 ksplnotučné mléko400 ml
strouhaný sýr parmezánového typu hrstolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutitěstoviny (Panzani farfalle)300 g
Masové placičky:
mleté krůtí maso250 gmalá cibule1 ksčesnek1 stroužek
hořčice1 lžičkastrouhanka vrchovatá lžícevejce1 ks
sůl dle chuti
kedlubna 150 g, středně velká cibule 1 ks, plnotučné mléko 400 ml, strouhaný sýr parmezánového typu hrst, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, těstoviny (Panzani farfalle) 300 g, mleté krůtí maso 250 g, malá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, hořčice 1 lžička, strouhanka vrchovatá lžíce, vejce 1 ks, sůl dle chuti

Příprava

Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak.

V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.

Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).

Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.

Dětská specifika:

  • Mléko je vhodné do pokrmů po tepelné úpravě od jednoho roku.
  • Taktéž sýr je vhodný od 1 roku. Myslete také na to, že tento typ je hodně slaný, nepřesolte tedy celý pokrm.
  • Pozor na horší stravitelnost a nadýmavost cibule a česneku - nejdříve vyzkoušejte v malém množství, jak je vaše dítě snáší.
2019-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI