Thajské zelené kuřecí kari zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky450 gbrambory220 gcukrový hrášek nebo zelené fazolky100 g
olej1 lžícečesnek1 stroužekzelená kari pasta1 - 3 lžíce
kokosové mléko400 mlrybí omáčka2 lžícetřtinový cukr1 lžíce
limetka (šťáva z ní)1/2 ksčerstvá bazalka nebo koriandr hrst
Příloha:
rýže dle potřeby
kuřecí stehenní řízky 450 g, brambory 220 g, cukrový hrášek nebo zelené fazolky 100 g, olej 1 lžíce, česnek 1 stroužek, zelená kari pasta 1 - 3 lžíce, kokosové mléko 400 ml, rybí omáčka 2 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, limetka (šťáva z ní) 1/2 ks, čerstvá bazalka nebo koriandr hrst, rýže dle potřeby

Příprava

Na zelené kari najdete spoustu receptů. Já jsem tentokrát zvolila docela jednoduchou variantu, která bude, doufám, dostupná pro všechny, kdo mají rádi trochu ostřejší jídlo. 

Moje thajská bazalka se v tom českém podzimu odebrala do věčných lovišť. Nakonec jsem do kari posekala hrst koriandru. A není to vůbec špatné. A teď už recept na extra snadné zelené kari, které ráda vařím do krabičky do práce (i proto ta snadná verze).

Nejdříve oloupejte brambory, překrájejte je na velikost sousta a dejte vařit. Lusky nebo fazolky přepulte a také dejte vařit. Fazolkám i luskům stačí tak 3 minuty, ať  zůstanou křupavé. Brambory uvařte doměkka. Vše slijte a dejte stranou.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Ve woku rozpalte olej. Vložte do něj česnek pokrájený n plátky a nechte zezlátnout. Pozor, trvá to jenom pár vteřin a je lepší mít o trochu míň zlatý česnek než mít česnek hnědý a hořký. Ihned, co začne česnek zlátnout, přidejte kari pastu a tak nechte pár vteřin rozvonět. Zalijte kokosovým mlékem a počkejte, až začne probublávat. Přidejte rybí omáčku a cukr, promíchejte.

Do vařící se omáčky vložte kousky kuřete. Vařte přibližně 10 minut, dokud není kuře hotové. Nakonec přidejte do omáčky brambory a cukrové lusky a nechte prohřát. 

Úplně na závěr, když už se omáčka nevaří, přidejte posekané bylinky a limetkovou šťávu.

Podávejte s rýží. Nejlépe jasmínovou nebo basmati.

2017-11-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI