Tichova nádivka zpět

Ingredience:
celozrnný chleba (bez lepku)5 ksmléko200 mlkvalitní krůtí šunka300 g
mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice)350 gšpenátové listy50 gnasekané kopřivy2 hrsti
Šmakoun uzený200 gvejce4 ksbílý jogurt100 g
prášek do pečiva1 lžičkačesnek2 stroužkysůl špetka
olej1 lžícepažitka dle chuti
celozrnný chleba (bez lepku) 5 ks, mléko 200 ml, kvalitní krůtí šunka 300 g, mražená zeleninová směs (hrášek, mrkev, kukuřice) 350 g, špenátové listy 50 g, nasekané kopřivy 2 hrsti, Šmakoun uzený 200 g, vejce 4 ks, bílý jogurt 100 g, prášek do pečiva 1 lžička, česnek 2 stroužky, sůl špetka, olej 1 lžíce, pažitka dle chuti

Příprava

Také si nedokážete představit Velikonoce bez nádivky? My ne, a proto mám pro vás recept na nádivku, kterou u nás doma máme rádi.

Troubu předehřejeme na 180°C. Chleba nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, Šmakouna zeleninovou směs, nasekaný špenát s kopřivami.

Bílky si oddělíme od žloutků. Žloutky ušleháme s jogurtem do pěny a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme prášek do pečiva a utřený česnek.

V jiné míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh a přidáme opatrně do směsi. Pekáč (cca 30 x 30 cm) vytřeme olejem, vlijeme do něj směs. Pečeme při 180°C cca 40 minut. 

Dozdobíme pažitkou.

2017-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI