Tilápie s pečenými bramborami zpět

Ingredience:
vařené brambory600 gcibule3 ksfilet tilápie600 g
čerstvé máslo13,3 ghladká pšeničná mouka1 lžícerostlinný olej16 g
sladká mletá paprika1 lžičkapetrželová nať2 lžícesůl1 lžička
koření na ryby1 lžičkačerstvě mletý barevný pepř špetka
vařené brambory 600 g, cibule 3 ks, filet tilápie 600 g, čerstvé máslo 13,3 g, hladká pšeničná mouka 1 lžíce, rostlinný olej 16 g, sladká mletá paprika 1 lžička, petrželová nať 2 lžíce, sůl 1 lžička, koření na ryby 1 lžička, čerstvě mletý barevný pepř špetka

Příprava

Další sladkovodní ryba k mání v mé kuchyni.

Filety  osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kořením na ryby a čerstvě mletým pepřem. Na pánvi z obou stran upečeme do křupava.

Studené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla. Pak ji smísíme s opečenými bramborami. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a dosolíme, případně dopepříme.

Na talíři se rybka bohatě posype petrželkou.

2014-01-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI