Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku a bramborové kaši zpět

Ingredience:
filety z tresky300 gpórek na tenká kolečka60 gmladá cuketa na tenké proužky150 g
zakysaná smetana2 lžícecottage sýr2 lžíceslunečnice dle potřeby
přepuštěné máslo dle potřebycitronová šťáva dle chutisůl dle chuti
Příloha:
bramborová kaše dle otřeby
filety z tresky 300 g, pórek na tenká kolečka 60 g, mladá cuketa na tenké proužky 150 g, zakysaná smetana 2 lžíce, cottage sýr 2 lžíce, slunečnice dle potřeby, přepuštěné máslo dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, bramborová kaše dle otřeby

Příprava

Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné rybce, než ke kapříkovi, chce to něco spešl. Proto jsem se nechala inspirovat návštěvou zdejší restaurace a udělala takovou svojí variaci.

Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.

Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.

Servírujte s bramborovou kaší.

Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.

2016-05-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI