Tortily s tuňákovou pomazánkou

zpět
Tortily s tuňákovou pomazánkou
Ingredience:
tortily1 balenítuňák2 plechovkyjablko1 menší
zakysaná smetana2 lžícecitronová šťáva dle chutiledový salát1 ks
plátkový sýr1 baleníolivy1 plechovkarajčata1-2 ks
sůl špetkapepř špetka
tortily 1 balení, tuňák 2 plechovky, jablko 1 menší, zakysaná smetana 2 lžíce, citronová šťáva dle chuti, ledový salát 1 ks, plátkový sýr 1 balení, olivy 1 plechovka, rajčata 1-2 ks, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Podobný recept mám už hodně let založený jako výstřižek z časopisu Albert. Jeho verze je ale s majonézou a celerem, a protože ani jedno nemám ráda, to bych nebyla já, abych to nezašmoulila nějak po svém.

Jablko oloupeme a nastoruháme na hrubém struhadle. Zlehka vymačkáme od šťávy, zakápneme citronem a v misce smícháme s tuňákem, ze kterého jsme pečlivě slili šťávu. Přidáme přibližně 2 velké lžíce zakysané smetany, osolíme a opepříme. Na teplou tortilu klademe nejdříve plátky sýra, poté salát, pomazánku a další zeleninu. Pak smotáme a v půli překrojíme.

2014-10-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI