Tortily s tuňákovou pomazánkou zpět

Ingredience:
tortily1 balenítuňák2 plechovkyjablko1 menší
zakysaná smetana2 lžícecitronová šťáva dle chutiledový salát1 ks
plátkový sýr1 baleníolivy1 plechovkarajčata1-2 ks
sůl špetkapepř špetka
tortily 1 balení, tuňák 2 plechovky, jablko 1 menší, zakysaná smetana 2 lžíce, citronová šťáva dle chuti, ledový salát 1 ks, plátkový sýr 1 balení, olivy 1 plechovka, rajčata 1-2 ks, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Podobný recept mám už hodně let založený jako výstřižek z časopisu Albert. Jeho verze je ale s majonézou a celerem, a protože ani jedno nemám ráda, to bych nebyla já, abych to nezašmoulila nějak po svém.

Jablko oloupeme a nastoruháme na hrubém struhadle. Zlehka vymačkáme od šťávy, zakápneme citronem a v misce smícháme s tuňákem, ze kterého jsme pečlivě slili šťávu. Přidáme přibližně 2 velké lžíce zakysané smetany, osolíme a opepříme. Na teplou tortilu klademe nejdříve plátky sýra, poté salát, pomazánku a další zeleninu. Pak smotáme a v půli překrojíme.

2014-10-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI