Tradiční španělská tortilla (omeleta) zpět

Ingredience:
větší brambory4 kscibule1 ksvejce5 ks
olivový olej3 dclsůl dle chuti
větší brambory 4 ks, cibule 1 ks, vejce 5 ks, olivový olej 3 dcl, sůl dle chuti

Příprava

Moje španělská kamarádka Elvira mě před měsícem pohostila španělskou tortillou. Když řekla slovo "tortilla", tak jsem si vůbec nepředstavovala omeletu. Původně byla tortillou označována placka z cizrny (poté z kukuřice nebo pšenice), ale ve Španělsku je tento název používán pro omeletu z brambor a vajec, popř. cibule, masa atd. I přesto, že pro přípravu této omelety je potřeba dosti olivového oleje, tak ve výsledku není tortilla vůbec mastná. Nakrájené brambory se musí smažit v oleji, ale někteří lidé si to prý usnadňují, že koupí sáček chipsů a smíchají s vajíčky a hotovo. Tuto variantu jsem ale neochutnala.

Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a na tenké plátky brambory. Smažíme cca 10 minut do zlatavé barvy. Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme opečené brambory bez oleje, osolíme a rozmícháme. Přikryjeme alobalem a necháme stát 15 minut. Směs smažíme (již bez přidaného oleje) dozlatova, potom na pánev přiložíme talířek a obrátíme pánev vzhůru nohama tak, aby omeleta byla na talířku. Z talířku ji přemístíme neopečenou částí zpět na pánev a necháme chvilku dojít. Tortilla by neměla být vysušená.

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI