Trhané maso (pulled pork) s domácím chlebem Naan zpět

Ingredience:
vepřová plec nebo kýta1 kghořčice2 lžíceolivový olej1 lžíce
kečup nebo rajský protlak1 lžíceutřený česnek5 stroužkůchilli1/2 lžičky
třtinový cukr1 lžičkasojová omáčka1 lžičkaworcestrová omáčka1 lžička
sůl dle chutipepř dle chutikurkuma špetka
červená paprika mletá dle chuti
Domácí chléb naan (8 ks):
špaldová hladká mouka350 gcukr1 lžičkasůl1 lžička
prášek do pečiva1 lžičkavlažné mléko200 mlolivový olej3 lžíce
rozpuštěné máslo s utřeným česnekem na potření
vepřová plec nebo kýta 1 kg, hořčice 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, kečup nebo rajský protlak 1 lžíce, utřený česnek 5 stroužků, chilli 1/2 lžičky, třtinový cukr 1 lžička, sojová omáčka 1 lžička, worcestrová omáčka 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kurkuma špetka, červená paprika mletá dle chuti, špaldová hladká mouka 350 g, cukr 1 lžička, sůl 1 lžička, prášek do pečiva 1 lžička, vlažné mléko 200 ml, olivový olej 3 lžíce, rozpuštěné máslo s utřeným česnekem na potření

Příprava

Dnes vám přináším další inspiraci na skvělý recept z mé kuchyně. Trhané maso - pulled pork (z pomalého hrnce, ale jde i z trouby) s domácím chlebem Naan.

TRHANÉ MASO (PULLED PORK)
Vše vymícháme a potřeme s tím omyté a osušené maso a necháme přes noc v této směsi marinovat. Pak přendáme do pomalého hrnce, přidáme hrnek vody a pomalíme 6 hodin. 
Nebo dáme do pekáčku, přidáme vodu, zakryjeme poklicí nebo alobalem – dáme do rozehřáté trouby na 100 stupňů a též pečeme s občasným nakouknutím a otočením, přibližně 6 hodin. 
Maso by se po této době mělo rozpadat – takže jej natrháme vidličkou a vyndáme ze šťávy. 
Část šťávy dáme do kastrůlku, přidáme 2 lžíce pikantního kečupu, 1 lžičku worcestru a vše vymícháme a zahřejeme – touto omáčkou pak zalijeme natrhané maso a vše prohážeme – aby omáčku maso nasálo do sebe.

DOMÁCÍ RYCHLÝ CHLÉB – NAAN
Do mísy dáme všechny ingredience a vyhnětete těsto – může se jemně lepit, takže si jej podsypeme a vytvoříme 8 bochánků – které roztáhneme do tvaru slzy. 
Zapneme na plno troubu (na 250 stupňů), vložíme plech a necháme jej v troubě rozehřát. Opatrně plech vyndáme, přendáme na něj vytvořené „placaté“ chleby „naan“, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut, dokud nezezlátne a nezačnou se dělat puchýřky. 
Chleby přendáme na mřížku, potřeme česnekovým máslem a podáváme.

2017-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI