Tymiánové kuřecí čtvrtky na zelenině s quinoou a řasou Nori zpět

Ingredience:
kuřecí čtvrtky - stehna4 kstymián dle chuticibule1 ks
řapíkatý celer1 ksmrkev4 ksceler kousek
menší červená řepa1 kspetržel1 kslahůdkové droždí dle chuti
sůl dle chutipepř špetkakoření Horalka dle chuti
zakysaná smetana1 kelímekumeocet dle chutivoda na podlití
quinoa160 gsušená řsa Nori hrstsůl dle chuti
kuřecí čtvrtky - stehna 4 ks, tymián dle chuti, cibule 1 ks, řapíkatý celer 1 ks, mrkev 4 ks, celer kousek, menší červená řepa 1 ks, petržel 1 ks, lahůdkové droždí dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, koření Horalka dle chuti, zakysaná smetana 1 kelímek, umeocet dle chuti, voda na podlití, quinoa 160 g, sušená řsa Nori hrst, sůl dle chuti

Příprava

Doma máme všichni moc rádi pečená kuřecí stehna, ale aby nebyly připraveny stále na stejný způsob, tak jsem přemýšlela o změně. Po delším zírání do ledničky a hledání dalších ingrediencí mě napadlo upéct kuřecí čtvrtky na zelenině alá "co dům dá" a z toho pak připravit omáčku. Ráda vařím a peču jídla tzv. z jednoho pekáče, tudíž to byla ideální volba.

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, okořeníme tymiánem a dáme stranou. Vezmeme si zapékací mísu (či hlubší pekáček) a do něj na struhadle nastrouháme všechnu zeleninu, lehce osolíme, posypeme kořením Horalka a podlijeme trochou vody. Na zeleninu položíme kuřecí stehna a zakryjeme víkem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme zakryté asi 45 minut. 
Mezitím si připravíme přílohu: Quinou několikrát spaříme horkou vodou, poté dáme vařit na cca 15 minut do dvojnásobného množství vody spolu s řasou Nori a solí.
Po 45 minutách pečení stehýnek, odkryjeme poklici a necháme odkryté péct ještě dalších 15 minut. Po čtvrthodince vyjmeme kuřecí stehna zvlášť na pekáček a necháme asi ještě 10 minut krásně připéct kůrku pod grilem. Zeleninu v zapékací míse rozmixujeme, dochutíme lahůdkovým droždím, případně ještě dosolíme a zamícháme zakysanou smetanu. Já ještě nakonec trošku okyselila lžičkou Umeoocta. Necháme poté ještě celé chvíli prohřát v troubě společně s kuřetem.
Hotové jídlo si pěkně naaranžujeme na bílý talíř a můžeme se s chutí pustit do toho.

2016-02-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI