Vdolečky

zpět
Vdolečky
Ingredience:
mléko250 mlcukr50 gdroždí40 g
Hera50 gpolohrubá mouka500 gvejce1 ks
sůl1/2 lžičkyolej dle potřeby
mléko 250 ml, cukr 50 g, droždí 40 g, Hera 50 g, polohrubá mouka 500 g, vejce 1 ks, sůl 1/2 lžičky, olej dle potřeby

Příprava

Hodně jste poptávali recept na vdolky, tak tady je. Máte rádi vdolky jako hlavní pokrm, nebo jako dezert?

Nejdříve necháme vzejít kvásek z mléka, cukru a droždí.

Přidáme ho k ostatním ingrediencím, v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem. 

Po vykynutí rozválíme placku silnou asi 1 - 1,5 cm a z ní vykrajujeme skleničkou kolečka. Na jedné straně uděláme prstem uprostřed důlek a dáme nejdříve smažit na olej touto stranou. Otočíme, osmažíme, necháme okapat a potom potřeme povidly a lžičkou zakysané smetany.

2017-02-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI