Velikonoční nádivka s kopřivami zpět

Ingredience:
housky7 ksvejce6 ksmléko150 ml
uzené maso300 gkopřivy4 hrstivelká jarní cibulka1 ks
sůl dle chutipepř dle chutimuškátový oříšek špetka
máslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
housky 7 ks, vejce 6 ks, mléko 150 ml, uzené maso 300 g, kopřivy 4 hrsti, velká jarní cibulka 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový oříšek špetka, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy

Příprava

Na Velikonoce u nás doma nikdy nesmí chybět nádivka s kopřivami neboli hlavička. 

Variant této nádivky je strašně moc. Místo uzeného můžete použít i kuřecí nebo třeba králičí maso, a pokud najdete málo kopřiv, můžete je půl napůl doplnit čerstvým baby špenátem. Já se ale vždycky snažím aspoň dvě hrsti kopřiv vyšťourat ze země. Bez nich by totiž nádivka nebyla ta pravá Velikonoční!

Housky nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Na kostičky nakrájejte i uzené maso a trochu ho opečte na pánvi. Kopřivy umyjte a spařte, stačí je v cedníku přelít vroucí vodou. Kopřivy nechte okapat a nasekejte je. 

Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s mlékem, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Vzniklou směs přidejte k pokrájeným houskám a promíchejte, aby se housky rovnoměrně navlhčily.

K navlhčeným houskám přidejte i zbylé ingredience. Na kolečka nakrájenou jarní cibulku, opečené kostky masa, posekané kopřivy a úplně na závěr vmíchejte sníh z bílků. 

Vzniklou směs dejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané pečící nádoby a pečte na 200°C než povrch zezlátne. Trvá to přibližně 30 minut.

2018-03-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI