Vepřová játra na kmíně s rýží zpět

Ingredience:
vepřová játra600 gstření cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
drcený kmín dle chutihřebíček dle chutisojová omáčka dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřová játra 600 g, stření cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, drcený kmín dle chuti, hřebíček dle chuti, sojová omáčka dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Někdo játra miluje a jiný nenávidí. A právě pro ty, kteří je milují, tady mám jeden receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji opečeme do zlatova. Přidáme nakrájená játra, opepříme a okmínujeme (nesolíme!). Můžete přidat pár hřebíčků, omáčka dostane šmrnc.

Když jsou játra orestovaná, jemně je zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Pak přidáme 1 lžíci sójovky a necháme podusit.

Když je omáčka hotová, tak jí osolíme a podle chuti případně přidáme ještě trochu mletého kmínu.

Podáváme s rýží.

VENDY TIP! Pokud chcete játrovou omáčku obměnit, je dobré přidat bylinku rozmarýn. V sezóně postačí jedna snítka čerstvé a v zimě do čajového sítka nasypte rozmarýn sušený.

2019-10-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI