Vepřová játra na kmíně s rýží zpět

Ingredience:
vepřová játra600 gstření cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
drcený kmín dle chutihřebíček dle chutisojová omáčka dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřová játra 600 g, stření cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, drcený kmín dle chuti, hřebíček dle chuti, sojová omáčka dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Někdo játra miluje a jiný nenávidí. A právě pro ty, kteří je milují, tady mám jeden receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji opečeme do zlatova. Přidáme nakrájená játra, opepříme a okmínujeme (nesolíme!). Můžete přidat pár hřebíčků, omáčka dostane šmrnc.

Když jsou játra orestovaná, jemně je zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Pak přidáme 1 lžíci sójovky a necháme podusit.

Když je omáčka hotová, tak jí osolíme a podle chuti případně přidáme ještě trochu mletého kmínu.

Podáváme s rýží.

VENDY TIP! Pokud chcete játrovou omáčku obměnit, je dobré přidat bylinku rozmarýn. V sezóně postačí jedna snítka čerstvé a v zimě do čajového sítka nasypte rozmarýn sušený.

2019-10-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI