Vepřová játra se slaninou a rýží zpět

Ingredience:
vepřová játra400 ganglická nebo jiná slanina200 gžlutá cibule1 ks
červená kapie1 kshladká mouka1 lžícebílé víno100 ml
sojová omáčka1 lžícesladká paprika1 lžičkamajoránka1 lžička
vepřová játra 400 g, anglická nebo jiná slanina 200 g, žlutá cibule 1 ks, červená kapie 1 ks, hladká mouka 1 lžíce, bílé víno 100 ml, sojová omáčka 1 lžíce, sladká paprika 1 lžička, majoránka 1 lžička

Příprava

Játra na víně se slaninou nemusí být vůbec špatná kombinace, proto určitě vyzkoušejte.

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtměsíčky a orestujeme do skoro zlata, nemusí se přidávat žádný tuk, slanina pustí dostatek. Slaninu s cibulí vybereme a do výpeku zarestujeme sladkou papriku a po chvilce i nakrájená játra, která jsme si obalili v hladké mouce. Podlijeme vínem, zakápneme sojovou, vrátíme anglickou s cibulkou, promícháme a dusíme doměkka. Na závěr přidáme kapii a po vypnutí ochutíme majoránkou. Podáváme s rýží.

2014-09-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI