Vepřová krkovice s cibulovou omáčkou zpět

Ingredience:
krkovice i s kostí4 plátkypřepuštěné máslocca 3 lžícevelká cibule4 ks
bobkový list1 ksnové koření3 kuličkyhladká mouka1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
krkovice i s kostí 4 plátky, přepuštěné máslo cca 3 lžíce, velká cibule 4 ks, bobkový list 1 ks, nové koření 3 kuličky, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jsou takové druhy omáček, které zrovna svým názvem nelákají a nebo je máme spojené s něčím hrozným ze školní kuchyně.

Cibulová omáčka je ale velice dobrá, a pokud si pohrajete s jejím základem, můžete s ní i zazářit.

Základem chutě této omáčky jsou tři základní věci - přepuštěné máslo, cibule a maso.

Jak vyrobit přepuštěné máslo najde ZDE.
Nemusíte ho zrovna vyrábět hned tři sklenice, ale jedna se vám doma bude hodit. A až ochutnáte, tak zjistíte, že ho vlastně máte málo. 

Do vyšší pánve, která má i pokličku dejte ono zmíněné máslo a zprudka orestujte z obou stran krkovičku okořeněnou pouze solí a pepřem.

Dejte maso stranou a do výpeku přihoďte všechnu cibuli. Pokud je třeba, tak přidejte i trochu másla navíc.

Cibuli orestujte opravdu hodně dotmava a přípečků na dně pánve se vůbec nebojte.

Když je cibule, tak akorát - přihoďte i koření jako je bobkový list a nové koření. Na třikrát podlijte malým množstvím vody. Přípečky se hned uvolní a tmavá cibule se okamžitě načne dusit.

Když je v pánvi jen cibule a tuk bez známky vody, poprašte vše moukou. Zamíchejte a nechte chvilku zasmahnout. Takovouto jíšku zalijte cca 1 litrem studené vody a metličkou důkladně rozmíchejte.

Vraťte plátky masa a duste pod pokličkou do měkka. Cibule se postupně rozvaří, ale pokud byste chtěli opravdu hladkou omáčku, tak ji přepasírujte  přes sítko.

Jako přílohu můžete zvolit brambory, rýži, bramboráčky, kaši a nebo právě krokety jak vidíte na obrázku.

Podrobný návod jak na ně najdete ZDE.

Dobrou chuť!

2016-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI