Vepřová panenka na sečuánském pepři zpět

Ingredience:
vepřová panenka1 kssůl špetkasečuánský pepř špetka
worcester2 lžíceolej100 mlžampiony4 ks
jablko2 ksbrambory dle potřebypetrželka dl chuti
máslo kouek
vepřová panenka 1 ks, sůl špetka, sečuánský pepř špetka, worcester 2 lžíce, olej 100 ml, žampiony 4 ks, jablko 2 ks, brambory dle potřeby, petrželka dl chuti, máslo kouek

Příprava

Poslední dobou jsme si oblíbila vepřovou panenku, protože není moc teď čas vyvařovat a přijde mi to super kompromis, jak vykouzlit rychlou a dobrou večeři.

Maso osolíme, opepříme, pokapeme trochu worcestrovou omáčkou a olejem. Takto necháme pár hodin odpočinout. Pak maso vyjmeme a rozpálíme pár kapek oleje na pánvi, kde panenku orestujeme ze všech stran aspoň 3 minuty. Pak ji zabalíme do alobalu a dopečeme 15 minut na 200°C. Kdo chce růžovější, stačí 10 minut. Na pánvi do výpeku dáme kousek másla a přidáme pokrájený žampiony a jablka na plátky. Orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme lehce vodou. Brambory jsme si uvařily ve slupce a poté horké obalili v rozpuštěném másle s petrželkou. Po upečené panenku necháme stát ještě pár minutek a pak můžeme servírovat.

2016-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI