Vepřová panenka v kabátku ze schwarzwaldské šunky zpět

Ingredience:
vepřová panenka schwarzwaldská šunka pár plátkůsůl špetka
pepř špetkamrkev1 ksceler1 ks
olivový olej trochusušené švestky dle chutičervené víno dle chuti
rozmarýn hrstkamáslo kousek
vepřová panenka , schwarzwaldská šunka pár plátků, sůl špetka, pepř špetka, mrkev 1 ks, celer 1 ks, olivový olej trochu, sušené švestky dle chuti, červené víno dle chuti, rozmarýn hrstka, máslo kousek

Příprava

Kabátek ze schwarzwaldské šunky nesmí rozohodně chybět.

Tento elegantní recept si oblíbili moji rodiče. Tatík má rád všechno do sladka, tak jsem mu k tomu připravil ragú z mrkve, celeru, sušených švestek, rozmarýnu a červeného vína.

Celá příprava je velmi jednoduchá: Váleček vepřové panenky obalíme do Schwarzwaldské šunky a zavážeme provázkem, aby se nám šunka neměla tendence uvolňovat. Lehce osolíme, jelikož šunky tohoto typu mají dost soli už v sobě a opepříme. Pečeme na pánvi nebo grilu tak dlouho, dokud nebude šunka křupavá. (podle tloušťky masa cca 8-10 minut na mírném žáru, aby se maso hezky zatáhlo)

Na ragú potřebujeme nakrájet na kostičky mrkev a celer a na olivovém oleji restovat do měkka. Jakmile nám zelenina změkne, přidáme nakrájené sušené švestky, podlijeme dobrým červeným vínem a ochutíme rozmarýnem. Ve chvíli kdy se z vína vyvaří alkohol, přihodíme kostku chlazeného másla a necháme rozpustit.

Jako přílohu doporučujeme rozpečenou bagetku.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI