Vepřová panenka ve slaninové košilce se smetanovým pepřovým přelivem zpět

Ingredience:
vepřová panenka600 gbazalkové pesto1 lžíceslanina8 plátků
smetana 33%1 kelímeksteakové koření dle chutiolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová panenka 600 g, bazalkové pesto 1 lžíce, slanina 8 plátků, smetana 33% 1 kelímek, steakové koření dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Krásnou sluníčkovou neděli všem! Trochu vás tady v poslední době zanedbávám, omlouvám se, ale jsem lehce ve skluzu. Tak copak jste měli dobrého k nedělnímu obědu? U nás byla vepřová panenka ve slaninové košilce a byla to mňamka. A tady receptík pro vás...

Vepřovou panenku naporcujeme na 4 válečky, které posypeme solí a pepřem a zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi na rozpáleném oleji. Na prkénko (nebo rovnou do pekáče) si vedle sebe vyskládáme plátky slaniny, vyjmeme válečky a položíme na slaninu. Poté jednotlivé válečky pomažeme bazalkovým pestem a slaninu kolem nich omotáme. Přendáme do pekáče a pečeme 20 min v troubě vyhřáté na 200°C.
Do výpeku na pánvi nalijeme smetanu, posypeme steakovým kořením a za stálého míchání vaříme, dokud nemá omáčka požadovanou hustotu. Servírovat můžeme s hranolkami, americkým bramborem, ale i kroketami.

2016-09-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI