Vepřová plec na medové hořčici zpět

Ingredience:
vepřová plec vcelku1 kgvepřové sádlo3 lžícecelý kmín2 lžičky
velká cibule3 ksčesnek7 stroužkůvývar nebo voda350 ml
medovo-hořčičná omáčka100 mlsůl dle chutimletý pepř dle chuti
vepřové sádlo120 g
vepřová plec vcelku 1 kg, vepřové sádlo 3 lžíce, celý kmín 2 lžičky, velká cibule 3 ks, česnek 7 stroužků, vývar nebo voda 350 ml, medovo-hořčičná omáčka 100 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, vepřové sádlo 120 g

Příprava

Chcete trošku jinou chuť pečeného masa? Zkuste do základu přidat medovo-hořčičnou omáčku.

Maso opláchneme, osušíme a do celého kusu vetřeme sůl a mletý pepř.

V papiňáku rozehřejeme 3 lžíce sádla, přidáme kmín, nadrobno nakrájené cibule a česnek a orestujeme do slabého zrůžovění. Na tento základ položíme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme dobře rozmíchali medovo – hořčičnou omáčku a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plamenu 30 minut. Poté hrnec odstavíme a necháme cca 10 minut zchladnout (také ho můžeme dát ochladit pod tekoucí studenou vodu). 

Troubu rozehřejeme na 190°C. Maso z hrnce vyndáme, nakrájíme na porce a ty dáme do pekáče. Zalijeme celým obsahem z papiňáku, nahoru poklademe plátky sádla a pekáč dáme do trouby. Pečeme doměkka a během pečení maso přeléváme šťávou.

Na přílohu se hodí šťouchané brambory, knedlík, rýže i těstoviny.

2019-08-30 Hlavní chody

Poznámka

Medovo-hořčičná omáčka je z Kauflandu. Sádlo do pečínky dávat nemusíte, já to dělám úmyslně. Máme rádi chleba, namazaný ztuhlou šťávou se sádlem, mňam.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI