Vepřová roláda plněná baby špenátem, vejcem a sýrem cottage zpět

Ingredience:
vepřová kýta1 kgčerstvý baby špenát4 hstičesnek3 stroužky
cibule1 kssůl dle chutipepř dle chuti
máslo dle potřebyolivový olej dle potřebysýr cottage200 g
vejce3 ks
Příloha:
bramborová kaše dle chuti
vepřová kýta 1 kg, čerstvý baby špenát 4 hsti, česnek 3 stroužky, cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby, olivový olej dle potřeby, sýr cottage 200 g, vejce 3 ks, bramborová kaše dle chuti

Příprava

Dnes jsem dětem a muži do práce připravila vepřovou roládu a k tomu dětmi milovanou bramborovou kaši a šťávu z výpeku.

Maso si rozkrojte na roládu. Nejlepší postup co se mi osvědčil je ten, že si ostrým filetovacím nožem odkrajuji 1 cm silný plát masa, jako když se odmotává rulička papíru.

Vznikne vám tak jeden krásný kus masa vcelku, který si přes fólii naklepte.

Dobře osolte a opepřete.

Na pánvi si rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibulku najemno a česnek na plátky.
Když je cibulka s česnekem dosklovata, tak přidejte opláchnutý špenát a nechte zavadnout.

Na pánvi si udělejte místo a rozklepněte si na ni vajíčka. Udělejte je ale jen tak napůl.

Do Vychladlého špenátu s vejcem zamíchejte scezený sýr Cottage a poklaďte touto směsí celé maso.

Na delším konci od sebe si ale nechte cca 5cm bez náplně. Jak budete motat roládu, tak se vám náplň posune až k okraji a nebude vám zbytečně vypadávat.

Stočenou roládu si svažte gastro provázkem, osolte, opepřete a dejte do pekáčku, kde jste si předtím dali 3-4 lžíce olivového oleje.
Přilijte malinko (cca 50 ml) vody a přiklopte víkem. Pokud nemáte, bohatě vám postačí alobal.

Pečte na 200°C asi 30 minut. Poté odklopte a dopečte další půlhodinku.

Během té pravidelně roládu polévejte, ať se nevysuší a má krásnou barvu.

V rendlíku si rozehřejte kousek másla a společně s lžící mouky udělejte světlou jíšku.
K té přilijte šťávu z pekáčku. Dobře promíchejte metličkou a nechte provařit. Pokud je potřeba, tak přidejte trochu vody.

Vznikne vám tak výborná šťáva jak k bramborové kaši, tak i třeba k rýži či jiné příloze.

Dobrou chuť!

2016-05-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI