Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku zpět

Ingredience:
vepřové maso vcelku (plec nebo kýta)700 gceler600 gtence nakrájená uzenina150 - 200 g
vývar nebo voda300 mlrybízová marmeláda3 lžícevelká cibule1 ks
olej2 lžíceplátek másla1 cmmletý pepř dle chuti
sůl dle chutičerstvé bylinky na ozdobu
Příloha:
kuskus nebo rýže dle chuti
vepřové maso vcelku (plec nebo kýta) 700 g, celer 600 g, tence nakrájená uzenina 150 - 200 g, vývar nebo voda 300 ml, rybízová marmeláda 3 lžíce, velká cibule 1 ks, olej 2 lžíce, plátek másla 1 cm, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, čerstvé bylinky na ozdobu, kuskus nebo rýže dle chuti

Příprava

Nebojíte se v kuchyni experimentovat? Jestli ne,tak vyzkoušejte kombinaci vepřového masa,celeru a pikantní domácí marmelády z červeného rybízu.

Celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát a nejlépe přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.
Plát masa po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Z vnitřní strany potřeme 2lžícemi marmelády a poklademe nakrájenou uzeninou. Hustě posypeme částí nastrouhaného celeru, zavineme do rolády a zajistíme nití.
V papiňáku na rozehřátém oleji do zlatavé barvy orestujeme cibuli, položíme roládu a ze všech stran ji prudce osmažíme. Podlijeme vývarem, zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru a přidáme lžíci rybízové marmelády.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni doměkka(kýtu cca 30minut, plec cca 40minut). 
Po ochlazení hrnec otevřeme, roládu vyjmeme stranou a uchováme v teple. Šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme plátek másla a podle potřeby dochutíme solí. Silným varem odvaříme na hustější konzistenci.
Pokud chceme více šťávy, můžeme v troše vody rozmíchat 1-2lžičky solamylu a 2minuty provaříme.
Z rolády odstraníme nitě, maso nakrájíme na porce a podáváme s kuskusem, nebo s rýží.
Roládu také můžeme podávat s pečivem po studenu, nakrájenou na tenčí plátky.

2016-04-21 Hlavní chody

Poznámka

Ráda používám kombinaci masa s domácí rybízovou (i jinou)marmeládou. Šťáva má příjemnou navinulou chuť, a pokud necháte jídlo uležet do druhého dne, chutě se ještě více krásně spojí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI