Ingredience: | |||||
vepřové karé (kotletka) | 6 plátků | lesní houby | velká hrst | pivní marináda | 1/2 sáčku |
cibule | 1 ks | kmín | 2 špetky | hladká mouka | 1 lžička |
máslo | 100 g | olej | trochu | máslo | plátek |
Vepřové karé najdete mezi vepřovou kýtou a plecí. Je to velmi kvalitní maso, které se právě hodí na různé minutkové úpravy.
Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme.
V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět najemno nakrájenou cibuli.
Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké, tak je lehce poprášíme hladkou moukou. Podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy.
Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé.
Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.
Dobrou chuť!
Pokud neznáte výrobek "pivní marináda", určitě nezoufejte. Můžete si vyrobit vlastní. Koření dle chuti, česnek, oblíbený pivní mok a přidejte klidně i lžíci medu. prostě improvizujte a hlavně nechte déle uležet.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI