Vepřové karé s houbovým ragů zpět

Ingredience:
vepřové karé (kotletka)6 plátkůlesní houby velká hrstpivní marináda1/2 sáčku
cibule1 kskmín2 špetkyhladká mouka1 lžička
máslo100 golej trochumáslo plátek
vepřové karé (kotletka) 6 plátků, lesní houby velká hrst, pivní marináda 1/2 sáčku, cibule 1 ks, kmín 2 špetky, hladká mouka 1 lžička, máslo 100 g, olej trochu, máslo plátek

Příprava

Vepřové karé najdete mezi vepřovou kýtou a plecí. Je to velmi kvalitní maso, které se právě hodí na různé minutkové úpravy.

Vepřové maso - plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne – nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná.
Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme. 
V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. 
Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké, tak je lehce poprášíme hladkou moukou. Podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy. 
Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. 
Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.

Dobrou chuť!

2015-03-03 Hlavní chody

Poznámka

Pokud neznáte výrobek "pivní marináda", určitě nezoufejte. Můžete si vyrobit vlastní. Koření dle chuti, česnek, oblíbený pivní mok a přidejte klidně i lžíci medu. prostě improvizujte a hlavně nechte déle uležet.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI