Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci zpět

Ingredience:
vepřová plec800 grajčatové pyré400 mlprolisovaný česnek4 stroužky
sůl1/2 lžičkymletý pepř1/4 lžičkynastrouhaná citronová kůra1 lžička
zakysaná smetana nebo jogurt2 lžícenakrájené zelené bylinky2 lžíce
vepřová plec 800 g, rajčatové pyré 400 ml, prolisovaný česnek 4 stroužky, sůl 1/2 lžičky, mletý pepř 1/4 lžičky, nastrouhaná citronová kůra 1 lžička, zakysaná smetana nebo jogurt 2 lžíce, nakrájené zelené bylinky 2 lžíce

Příprava

Nemám ráda extrémy, ale v kuchyni mi nevadí.
Ráda střídám rychlé vaření v papiňáku s pomalým vařením v pomalém hrnci.

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a dáme je do kameninové nádoby pomalého hrnce. 
Posypeme solí, pepřem, česnekem a citronovou kůrou a rukama hezky promícháme. 
Přidáme rajčatové pyré, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu, nebo jogurt, zelenou nať, promícháme a necháme 5minut prohřát.
Na přílohu se hodí různé těstoviny, rýže, nebo noky.

Rajčatové pyré mám své domácí. Je husté a ochucené skořicí, hřebíčkem a rozmarýnkou.

2016-11-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI