Vepřové kostky na kmíně s rýží

zpět
Vepřové kostky na kmíně s rýží
Ingredience:
vepřová plec600 gvelké cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutirýže dle potřeby
hrášek dle chuti
vepřová plec 600 g, velké cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, mletý kmín dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby, hrášek dle chuti

Příprava

Vendulka si přála hnědou omáčku a Pétík zase hrášek. Tak jsem zvolila kompromis. Vepřové na kmíně je velmi jednoduché a rychlé jídlo, které mají snad všechny děti, ale i dospělí rádi. A musím vám říct, že jsem poprvé zvolila jako přílohu hráškovou rýži a byla to dobrota. Tak třeba tip pro vás, co dobrého uvařit o víkendu.

Cibuli nakrájíme n jemno  usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

2017-04-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI