Vepřové kostky na rajčatech a kedlubnách v pomalém hrnci zpět

Ingredience:
vepřová kýta3/4 kgvelká cibule1 ksmrkev1 ks
větší kedlubna1 ksčesnek4 stroužkysekaná rajčata1 konzerva
drcený kmín1 lžičkamajoránka1 lžičkauzená mletá paprika1 lžička
máslo nebo ghí3 plátkyvývar/voda1 dclsmetana na zjemnění
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová kýta 3/4 kg, velká cibule 1 ks, mrkev 1 ks, větší kedlubna 1 ks, česnek 4 stroužky, sekaná rajčata 1 konzerva, drcený kmín 1 lžička, majoránka 1 lžička, uzená mletá paprika 1 lžička, máslo nebo ghí 3 plátky, vývar/voda 1 dcl, smetana na zjemnění, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Není žádnou novinkou, že ráda a často vařím v pomalém hrnci. Ale je pravda, že většinou pomalím hovězí nebo zvěřinu. Tentokrát jsem poprvé zkusila i vepřové a určitě v tom budu pokračovat. Při použití druhého stupně (HIGH) se dá oběd zvládnout i za dopoledne a nemusí se pomalit přes noc.

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vložíme do pomalého hrnce. Veškerou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky nebo kolečka. Přidáme do hrnce k masu. Vše zalijeme sekanými rajčaty, přidáme koření, sůl a lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Promícháme, navrch položíme 3 plátky másla, přiklopíme a pomalíme na II. stupeň (HIGH) 3,5 - 4 hodiny. Na závěr vybereme maso a zbytek obsahu hrnce rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit solí a zjemnit trochou smetany. Pokud jde o přílohu, fantazii se meze nekladou. Já jsem tentokrát zvolila celozrnný kuskus.

2016-11-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI