Vepřové maso na kořenové zelenině se zázvorem, pórkem a rýžovokosovým mlékem zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyvepřové maso200 gmrkev3 ks
mal petržel1 ksnastrouhaný zázvor1/2 lžičkykurkuma na špičku lžičky
pórek30 grýžovo-kokosové mléko pár ližicjáhly dle potřeby
mletý kmín dle chutimořská sůl dle chutivoda dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, vepřové maso 200 g, mrkev 3 ks, mal petržel 1 ks, nastrouhaný zázvor 1/2 lžičky, kurkuma na špičku lžičky, pórek 30 g, rýžovo-kokosové mléko pár ližic, jáhly dle potřeby, mletý kmín dle chuti, mořská sůl dle chuti, voda dle potřeby

Příprava

Už nějakou chvíli si pohrávám se zázvorem a nedávno jsem koupila i kurkumu a kombinace chutí mě mile překvapila. Náš malý má masové období a všude hledá maso, takže tento oběd byl sázkou na jistotu a musím říct, že kurkuma a zázvor celému jídlu dala úplně jiný rozměr.

Vepřové maso nakrájíme na kostičky a orestujeme je na Ghí, osolíme, pokmínujeme, přidáme najemno nakrájenou mrkev, petržel, orestujeme a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny a masa, v případě potřeby podlijeme vodou, nakonec přidáme najemno nastrouhaný zázvor, kurkumu a pórek, pár lžic rostlinného mléka a krátce prohřejeme, podáváme s jáhličkami.

2016-03-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI