Vepřové medailonky "Argentina" s fenyklem zpět

Ingredience:
vepřová panenka600 gbrambory6 ksčerstvý fenykl2 ks
smetana na šlehání2 dclmáslo20 gcitronová šťáva1 lžíce
olivový olej trochusůl špetkapepř špetka
vepřová panenka 600 g, brambory 6 ks, čerstvý fenykl 2 ks, smetana na šlehání 2 dcl, máslo 20 g, citronová šťáva 1 lžíce, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Netradiční kombinace vepřové panenky a fenyklu vás uchvátí.

Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.

Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".

Medailonky zprudka opečeme z obou stran, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté.

2014-03-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI