Vepřové medailonky s omáčkou z červeného vína zpět

Ingredience:
vepřové medailonky dle potřebymalé cibulky (jarní nebo šalotky)4 ksčervené suché víno2 dl
zeleninový vývar2 dltřinový cukr3 lžičkyčervené balsamico2 lžičky
čerstvě mletý pepř špetkarybízový džem2 lžičkysůl dle chuti
olej3 lžícetymián1/2 lžičkysušený česnek špetka
solamyl1 rovná lžícedrobné hroznové víno bez pecek2 hrsti
vepřové medailonky dle potřeby, malé cibulky (jarní nebo šalotky) 4 ks, červené suché víno 2 dl, zeleninový vývar 2 dl, třinový cukr 3 lžičky, červené balsamico 2 lžičky, čerstvě mletý pepř špetka, rybízový džem 2 lžičky, sůl dle chuti, olej 3 lžíce, tymián 1/2 lžičky, sušený česnek špetka, solamyl 1 rovná lžíce, drobné hroznové víno bez pecek 2 hrsti

Příprava

Výborná omáčka z červeného vína a rybízové marmelády, která se skvěle hodí k vepřovému masu.

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu původního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku sušeného česneku. Ve dvou lžících studené vody rozmícháme Solamyl a přivedeme k vývaru. Vzniklou směs zredukujeme na polovinu, pak přidáme hroznové víno, ještě asi 10 minut povaříme. 

Na konci do směsi přidáme rybízový džem a případně osolíme a opepříme. 

Pokud je to nutné, omáčku ještě zředíme několika lžičkami vývaru nebo naopak zahustíme troškou Solamylu.

2014-09-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI