Vepřové plátky na zelenině s těstovinami zpět

Ingredience:
vepřová kýta600 gstřední cibule2 kshladká mouka1 - 2 lžíce
vývar (bujon) dle potřebyvětší mrkev3 kspetržel2 ks
celer kousekbobkový list dle chutinové koření dle chuti
celý pepř dle chutitymián dle chutirozmarýn dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřová kýta 600 g, střední cibule 2 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, vývar (bujon) dle potřeby, větší mrkev 3 ks, petržel 2 ks, celer kousek, bobkový list dle chuti, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, tymián dle chuti, rozmarýn dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tak je tady zas pondělí, nó... Nic s tím nenaděláme. Ale uvařit si nějakou tu dobrotu musíme, že jo? Tak tady je tip na večeři, snad přijde vhod.

Do hrnce dáme trochu oleje a dvě na jemno nakrájené cibule, které necháme zesklovatět. Vepřové plátky naklepeme, opepříme, osolíme a orestujeme na cibuli z obou stran, aby se maso zatáhlo. Pak zalijeme vývarem, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, můžete přidat i tymián a rozmarýn (dáme koření do uzavíratelného sítka na sypký čaj, nemusíme ho pak v omáčce hledat) a necháme podusit. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem a ještě podusíme.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

2019-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI