Ingredience: | |||||
vepřové maso (plec nebo kýta) | 1/2 kg | olivový olej | trochu | hladká mouka | 2 lžíce |
jarní cibulka | 2 ks | cuketa | 1 ks | sušená i čerstvá bazalka | dle chuti |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Co s přebytky cukety a bazalky? Dušené vepřové s těstovinami.
Maso a cuketu nakrájejte na nudličky, z cibulky oddělte zelenou část a podélně rozřízněte. Rozehřejte pánev, nalijte na ní olivový olej a zprudka opečte na nudličky nakrájené maso, cuketu a jarní cibuli. Ztlumte oheň, zaprašte moukou, lehce orestujte a zalijte vodou (vývarem) tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Slabě osolte, opepřete, přidejte bazalku a na mírném ohni duste asi hodinu – do změknutí masa. Na závěr případně dosolte. Podávejte nejlépe s těstovinami, na talíři dozdobte čerstvou bazalkou a posypte parmazánem.
Snažte se jídla dosolit během vaření, sůl je takto lépe stravitelná, než když ji používáte jako dochucovadlo na jídelním stole. Když zaléváte pokrm tekutinou, vždy raději volte vodu před koupenými bujony, chuť kostek jídlo vždy spíše shodí, než dotáhne. Pokud máte namražený vývar, je tou nejlepší volbou. ORODUJI za nepoužívání kostek a vegety (i těch bez glutamátů)!!!! Obzvlášť když vaříte pro děti.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI