Vepřové s cuketou a bazalkou zpět

Ingredience:
vepřové maso (plec nebo kýta)1/2 kgolivový olej trochuhladká mouka2 lžíce
jarní cibulka2 kscuketa1 kssušená i čerstvá bazalka dle chuti
sůl špetkapepř špetka
vepřové maso (plec nebo kýta) 1/2 kg, olivový olej trochu, hladká mouka 2 lžíce, jarní cibulka 2 ks, cuketa 1 ks, sušená i čerstvá bazalka dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Co s přebytky cukety a bazalky? Dušené vepřové s těstovinami.

Maso a cuketu nakrájejte na nudličky, z cibulky oddělte zelenou část a podélně rozřízněte. Rozehřejte pánev, nalijte na ní olivový olej a zprudka opečte na nudličky nakrájené maso, cuketu a jarní cibuli. Ztlumte oheň, zaprašte moukou, lehce orestujte a zalijte vodou (vývarem) tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Slabě osolte, opepřete, přidejte bazalku a na mírném ohni duste asi hodinu – do změknutí masa. Na závěr případně dosolte. Podávejte nejlépe s těstovinami, na talíři dozdobte čerstvou bazalkou a posypte parmazánem.

TIP

Snažte se jídla dosolit během vaření, sůl je takto lépe stravitelná, než když ji používáte jako dochucovadlo na jídelním stole. Když zaléváte pokrm tekutinou, vždy raději volte vodu před koupenými bujony, chuť kostek jídlo vždy spíše shodí, než dotáhne. Pokud máte namražený vývar, je tou nejlepší volbou. ORODUJI za nepoužívání kostek a vegety (i těch bez glutamátů)!!!! Obzvlášť když vaříte pro děti.


2014-07-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI