| Vývarr: | |||||
| vepřová srdce | 2 ks | sůl | 2 lžičky | bobkový list | 3 ks |
| nové koření | 5 kuliček | černý pepř | 5 kuliček | ||
| Omáčka: | |||||
| máslo | 2 lžíce | sádlo | 1 lžíce | střední mrkev | 1 ks |
| celer | 50 g | plnotučná hořčice | 2 lžíce | cukr | 1 lžíce |
| citrónová šťáva | 2 lžíce | ocet | 1 lžíce | mouka | 2 vrchovaté lžíce |
| kelímek smetany 31% | 1 ks | pepř čerstvě mletý | špetka | sůl | špetka |
| Příloha: | |||||
| houskový knedlík | |||||
Někdo nemá vnitřnosti rád, jiný by se toho ujedl. Je na každém z vás jestli vás tento recept nabudí, pro přípravu nedělního oběda.
Srdce řádně propláchneme pod studenou vodou a důkladně zbavíme všech krevních sraženin. Vložíme do hrnce ( tlakový nám ušetří čas ) přidáme všechny ingredience a vaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvalo cca 45 minut. Pokud vaříme v "normálním" hrnci sbíráme pěnu, která se nám při vaření tvoří.Po uvaření srdce vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Pak srdce zbavíme všech nepěkných věcí, jako je tuk, trubice apod. Nakrájíme na nudličky.
Máslo a sádlo rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme na slzičkovém struhadle nastrouhanou mrkev a celer a přidáme k cibuli. Přisypeme cukr a restujeme cca 10 minut. Přidáme citronovou šťávu, mouku a vymícháme světlou jíšku, na kterou nalijeme vlažný vývar. Promícháme a necháme provařit. Doladíme chutě, přidáme ocet, cukr, sůl a pepř, vše dle vlastních chutí. Nakonec přidáme šlehačku a ještě chvilku provaříme. Poté omáčku propasírujeme. Můžeme zjemnit kouskem másla. Do omáčky dáme nudličky ze srdíček a krátce prohřejeme. Podáme s houskovým knedlíkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI