Vepřový kotlet plněný zelím se slaninou a jablky zpět

Ingredience:
vepřová kotleta4 kscibule2 kssanina50 g
kysané zelí300 gsůl dle chutipepř dle chuti
větší jablko1 ksčesnek1 stroužekolej dle potřeby
máslo dle potřebyhladká mouka dle potřeby
vepřová kotleta 4 ks, cibule 2 ks, sanina 50 g, kysané zelí 300 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, větší jablko 1 ks, česnek 1 stroužek, olej dle potřeby, máslo dle potřeby, hladká mouka dle potřeby

Příprava

Dnes přináším skvělý tip na plněnou vepřovou kotletu kysaným zelím, ke kterému se jako příloha skvěle hodí domácí bramborové nočky.

V kotletách si tenkým ostrým nožem vyřízněte kapsu. Otvor pro plnění si nechte cca 3 - 4 cm.

Zelí si vymačkejte, ale neproplachujte. Jen si ho překrájejte, abyste neměli tak dlouhá vlákna. 

Na pánvi na trošce oleje si orestujte pokrájenou cibuli se slaninou.

Přidejte zelí, půlku velkého nahrubo postrouhaného jablka a sůl. Pokud je jablko málo sladké, tak můžete malinko přisladit cukrem. Zelí podlijte vodou a pod pokličkou duste do měkka.

Širší plátky jablka osolte, opepřete a lehce posypte krupicovým cukrem.
Takto připravená jablka zprudka orestujte na trošce másla a použijte na dozdobení jídla.

Jakmile je zelí vychladlé můžete jím plnit kotlety. Otvor spíchněte párátkem a z obou stran okořeňte solí a pepřem. Také poprašte moukou a zprudka opečte na pánvi s olejem, kde jste pekli jablka.

Maso dejte stranou a ve výpeku orestujte najemno pokrájenou cibuli a jeden stroužek česneku na plátky. Když má cibulka krásně zlatou barvu, tak podlijte jedním deci vody a za stálého míchání nechte vydusit opět na tuk.

Vložte maso a znovu podlijte vodou tak, aby kotlety byly do půlky ponořené.
Přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste do měkka. Pokud je potřeba, tak vodu dolijte.

Měkké kotlety dejte stranou a šťávu přepasírujte přes sítko. Ochutnejte a popřípadě dochuťte solí či pepřem a na závěr zjemněte kouskem másla. Dále už nevařte.

Jako přílohu můžete zvolit malé bramborové nočky.

Dobrou chuť!

2016-05-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI