Vietnamské nudle se zeleninou a hlívou ústřičnou zpět

Ingredience:
vietnamské nudle (použijeme ale na 1 porci maximálně 3 klubíčka)1 baleníhlavičky hlívy ústřičné150 - 200 gzelená část jarní cibulky1 ks
česnek3 - 4 stoužkysušená rajčata v oleji4 - 5 ksmenší cuketa1/2 ks
uzené tofu (na postrouhání hotového jídla)50 golej1 lžičksůl špetka
pepř špetkakvalitní hustá sojová omáčka pár kapek
vietnamské nudle (použijeme ale na 1 porci maximálně 3 klubíčka) 1 balení, hlavičky hlívy ústřičné 150 - 200 g, zelená část jarní cibulky 1 ks, česnek 3 - 4 stoužky, sušená rajčata v oleji 4 - 5 ks, menší cuketa 1/2 ks, uzené tofu (na postrouhání hotového jídla) 50 g, olej 1 lžičk, sůl špetka, pepř špetka, kvalitní hustá sojová omáčka pár kapek

Příprava

Nemáte moc času a chcete si připravit jídlo, které bude rychle hotové a navíc vám bude chutnat? Pak si připravte vietnamské nudle s hlívou ústřičnou a zeleninou. Hotový pokrm můžete ještě dochutit nastrouhaným uzeným tofu.

Na lžičce oleje orestujeme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na tenké kousky nakrájenou hlívu a na tenké, cca 5 cm proužky nakrájenou cuketu. Vše společně na mírnějším ohni orestujeme. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme je ke směsi. Osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a ještě chvilinku promícháváme-celkově asi 10 minut od začátku vaření.
Do vroucí vody dáme vařit na 3-4 minuty vietnamské nudle, scedíme, propláchneme vodou a necháme odkapat. Nakonec promícháme se zeleninovou směsí, postrouháme tofu a podáváme.

2014-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI